Martine Jonckheere verontwaardigd na kritiek op ex-'Familie'-collega: "Wat een zever"

door: COS
Martine Jonckheere als Marie-Rose in 'Familie'
Afbeelding bron: VTM

In 'Familie' moesten fans Caroline Maes een tijdje missen als Mieke. Intussen is Caroline helemaal terug, inclusief nieuwe look.

Tijdens haar korte afwezigheid ruilde Caroline Maes haar donkerbruine coupe in voor een lichtere, grijsachtig kapsel. De actrice kreeg steeds meer grijze haren en wil de overgang zo natuurlijk mogelijk laten verlopen. Met negatieve reacties tot gevolg.

Heel wat fans kunnen maar niet wennen aan Carolines nieuwe look en vonden haar er met haar donkere coupe een stuk jonger uitzien. "Ik ben gechoqueerd als ik hoor dat er nog altijd zo wordt gereageerd op een vrouw met grijze haren op tv", zegt ex-'Familie'-actrice Martine Jonckheere verontwaardigd aan HLN.

"Daarom zijn er maar weinig actrices die durven toegeven aan grijs haar. Zelfs Janine Bischops zei ooit tegen mij: 'Nee, dat doe ik niet.' Vrouwen in de showbizz moeten er altijd maar voor zorgen dat ze er jonger uitzien dan ze zijn."

"Rimpels worden ook niet getolereerd. Dat was de commentaar die ik kreeg toen ik mijn comeback maakte in 'Familie'. Kürt Rogiers is toch al jaren grijs, daar spreekt niemand over. Bij een man staat grijs voor wijs en intelligent. Bij een vrouw is meteen 'het frisse er af', wat een zever."