Maak deze fout niet met je wasmachine: 'Kan gaan schimmelen en was kan vies ruiken'

door: MRO
wasmachine
Afbeelding bron: pexels

Sommigen maken de fout om de lade van de wasmachine onvoldoende te reinigen. Het is nochtans een essentieel onderdeel van het onderhoud van uw wasmachine. Niet alleen zorgt een schone wasmiddellade ervoor dat uw machine efficiënt werkt, maar het zorgt er ook voor dat uw kleding fris en schoon uit de wasmachine komt.

Waarom is het reinigen van de lade van uw wasmachine zo belangrijk? Zeepresten en vuil kunnen zich na verloop van tijd ophopen in uw wasmiddellade. Als deze niet wordt schoongemaakt, kan dit gaan schimmelen, wat een onaangename geur kan veroorzaken. Bovendien kan een vieze wasmiddellade de effectiviteit van uw wasmiddel verminderen, wat kan leiden tot minder propere kleren.

Hoe kan je de wasmiddellade reinigen? 

Veel wasmachinelades kunnen gemakkelijk uit de machine worden gehaald. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw machine als u niet zeker weet hoe dit moet.

Week de lade in warm water om eventuele opgebouwde zeepresten te verzachten. Gebruik vervolgens een oude tandenborstel of een kleine schoonmaakborstel om hardnekkige vlekken weg te schrobben.

Meng een deel azijn met vier delen water als een reinigingsoplossing. Gebruik dit mengsel om de lade te reinigen, vooral de moeilijk bereikbare gebieden.

Spoel de lade grondig af om alle reinigingsoplossing te verwijderen. Laat de lade volledig drogen voordat u deze terugplaatst in de wasmachine, omdat achtergebleven vocht schimmel kan veroorzaken.

Terwijl de lade eruit is, veeg je de wasmiddeldispenser schoon. Ook hier kan zich zeepresten ophopen.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw wasmiddellade en uw kleding zo schoon mogelijk blijven. Vergeet niet dat het regelmatig reinigen van uw wasmiddellade ervoor zorgt dat uw machine efficiënt blijft werken en dat uw kleding fris en schoon ruikt.
 

Tags wasmachine