Arthur (6) vermoord door vader en stiefmama: 'Vergiftigd met zout en zwaar mishandeld'

door: MRO
westarthur
Afbeelding bron: West Midlands Police

In Engeland wordt het proces tegen Thomas Hughes (29) en Emma Tustin (32) met afschuw gevolgd. Zij staan terecht voor moord en mishandeling van de 6-jarige Arthur Labinjo-Hughes die in juni 2020 overleed.

Tijdens het proces komen steeds meer gruwelijke details aan het licht over hoe het 6-jarig jongetje werd mishandeld. Zo zou hij een vergiftiging hebben opgelopen nadat Thomas en Emma hem een gigantische dosis zout lieten eten. Dat weet Daily Mail.

Voor de openbare aanklager is het duidelijk dat Arthur stierf na systematische mishandeling door zijn vader en stiefmoeder. Zo werd tijdens de rechtszaak duidelijk dat het jongetje 14 uur op een dag moest rechtstaan en geen eten kreeg voor hij gedwongen het zout moest eten.

Eerder tijdens het proces werd al vermeld dat Arthur uren in de hal moest doorbrengen en dat hij gedwongen werd op de vloer in de woonkamer te slapen.

In juni 2020 werd Arthur naar het ziekenhuis gebracht met zeer ernstige verwondingen aan het hoofd. In een gesprek met de hulpdiensten vertelde stiefmoeder Emma toen dat het kind zich zelf aan het hoofd had verwond. Tijdens het proces vertelde een medisch expert dat Arthur volgens hem met grote kracht geslagen werd.

Thomas Hughes en Emma Tustin ontkennen dat ze Arthur hebben mishandeld en vermoord. Het proces loopt verder.

Altijd mee? Download gratis de app van Redactie24

Tags