Harteloze moeder laat baby sterven door verwaarlozing: 'Uitwerpselen tegen de muur'

door: MRO
misdaad
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een moeder is veroordeeld voor de dood van haar dochtertje van 11 maanden oud. De vreselijke feiten speelden zich af in het Engelse Brent.

De 21-jarige Fartun Jamal verwaarloosde haar baby Nafahat. Op 13 maart 2019 belde ze de hulpdiensten omdat haar baby niet meer ademde. Hulp kon niet meer baten voor het 11 maanden oude meisje, ze werd ter plaatse doodverklaard.

De hulpdiensten vertelden dat ze onmiddellijk geconfronteerd werden met een indringende urinegeur in het huis. Het was er smerig en in de kamer van het kindje hingen uitwerpselen tegen de muur. Het bed was doordrongen met urine.

Verder was er amper eten aanwezig en werd er geen speelgoed gevonden. Onderzoek wees uit dat Nafahat een longontsteking had en dat het meisje perfect geholpen had kunnen worden. 

"Dit is een tragische zaak die resulteerde in de nodeloze dood van een onschuldige baby", verklaart hoofdinspecteur Madeline Ryder op de website van Metropolitan Police.

"Geen enkel kind zou ooit op deze manier moeten lijden. Baby Nafahat was pas 11 maanden oud toen ze stierf in erbarmelijke omstandigheden, omringd door muren bedekt met uitwerpselen. Ze stierf aan een ziekte die goed te behandelen was geweest als Jamal de moeite had genomen om medische hulp in te roepen."

Moeder Fartun Jamal werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar en 6 maanden.

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app

Tags