Vrouw moet nacht in cel doorbrengen na incident met zoontje aan toiletten van Efteling

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Een vrouw uit het Brusselse moest een nachtje in de cel doorbrengen na een discussie aan de toiletten van het Nederlandse pretpark Efteling. 

Het voorval dateert van afgelopen zondag, net voor sluitingstijd, zo meldt de website Loopings. De vrouw, van Sri Lankaanse afkomst, maar werkend in Brussel, was met haar man en twee kinderen in de Efteling. Ze deed haar verhaal op Facebook. 

Net voor sluitingstijd moest haar autistisch zoontje nog plassen. Een medewerkster liet hen niet meer toe in het toilet. De vrouw legde uit dat haar zoontje autistisch was, maar dat hielp niet. Bij het weggaan hoorde ze de medewerkster van de Efteling “zwarte trut” mompelen. 

De vrouw negeerde de instructies en liet haar zoontje toch plassen. Er volgde een woordenwisseling en wat geduw en getrek. 

Beveiligingsmedewerkers kwamen eraan te pas. De vrouw werd twee uur vastgehouden in een lokaal, tot de politie langs kwam. Ze wou een klacht indienen, maar hoorde dat de medewerkster dat al gedaan had en dat het al laat was, waardoor ze zelf geen klacht kon indienen. 

De vrouw moest de nacht in de cel doorbrengen. Na 17 uur op het politiebureau bleek de klacht geklasseerd, omdat er geen misdadige intentie was. 

De Efteling betreurt de zaak, maar zegt dat het verhaal van de vrouw niet overeenkomt met die van het personeelslid. De vrouw overweegt een klacht tegen het pretpark, maar wil geen vergoeding of compensatie. 

Tags efteling