Automobilist mogelijk vermoord op het De Coninckplein in Antwerpen: ‘Strompelde verder en zakte dan in elkaar’

door: PMN
Ambulance - politie
Afbeelding bron: Photonews

Het parket van Antwerpen is een moordonderzoek gestart. Het doet dat naar aanleiding van het overlijden van een 46-jarige man uit Lier op De Coninckplein.

De politie van Antwerpen ontving maandagavond rond 19 uur een telefoon van iemand die schoten zou gehoord hebben in de Bredastraat in Antwerpen. De politie nam de oproep serieus en ging ter plaatse.

Ondanks intensief onderzoek kwam er niet meteen duidelijkheid. Een tiental minuten later kwam er dan een melding dat een persoon op het De Coninckplein was neergestoken.

Op camerabeelden bleek dat het om een automobilist ging die op het De Coninckplein was uitgestapt, verder strompelde en dan in elkaar zakte. De opgeroepen hulpdiensten probeerden alles om hem te reanimeren, maar dat is niet meer gelukt. Het 46-jarige slachtoffer uit Lier is bezweken aan zijn verwondingen.

Er is een groot vermoeden dat de twee feiten aan elkaar gelinkt kunnen worden. Het parket vorderde een onderzoeksrechter voor moord en gisterenavond werd ook ter plaatse afgestapt met de politie, de wetsdokter en het labo van de federale politie.

De politie kon een 34-jarige man arresteren. Het is niet duidelijk wat zijn aandeel is in de zaak.

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen zal het verdere onderzoek voeren.