Dief steelt halsketting van slachtoffer met dit trucje: "Hij gebruikte de voetbaltechniek"

door: STS
Politie - Brussel
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft een jongeman kunnen oppakken die verdacht wordt van twee diefstallen. Hij zal voor de rechtbank moeten verschijnen.

De feiten speelden zich af aan de Brandhoutkaai in Brussel. "De verdachte maakte gebruik van de zogenaamde voetbaltechniek om zijn slachtoffer uit evenwicht te brengen. Daarbij trok hij diens halsketting los", laat de politie weten.

"Het slachtoffer had echter door wat er gebeurde en nam de verdachte bij de arm en riep dat hij bestolen werd."

Daarop gaf de verdachte de halsketting terug en zette hij het op een lopen. "Wat verderop ging hij echter onderuit op de gladde ondergrond. Een patrouille die in de buurt was en gealarmeerd werd door het geroep kon de man inrekenen nog vooraleer die recht kon krabbelen."

De man bleek gestolen spullen op zak te hebben. Het ging om twee gestolen bankkaarten, een kaart met maaltijdcheques en drie gsm's. "De kaarten en één van de gsm’s bleken eerder die dag gestolen. Dat slachtoffer was daarvoor al klacht komen indienen."

"De jongeman, illegaal in het land, heeft de feiten bekend. Hij kreeg een rechtstreekse dagvaarding mee en zal zich moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank."