Drie verdachten van geweld tegen politie vrijgelaten: Verklaringen komen niet overeen met die van politie

door: MRO
vsoapolitie
Afbeelding bron: Twitter vsoapolitie

De drie personen die werden aangehouden voor het geweld tegen agenten in Elsene zaterdag, zijn alweer vrijgelaten. Dat bevestigt het Brussels parket. De verklaringen van de verdachten over de omstandigheden van de interventie komen niet overeen met die van de politie.

Het parket deelt mee dat het onderzoek volop aan de gang is en dat er ook wordt gewerkt aan de identificatie van andere verdachten.

Dat de drie verdachten werden vrijgelaten, wil niet zeggend at zij straffeloos zullen blijven indien hun betrokkenheid bij de strafbare feiten vaststaat. 

Op het einde van het onderzoek zal het parket bepalen, binnen het kader van de richtlijnen van strafrechtelijk beleid, welk strafrechtelijk gevolg aan de gepleegde strafbare feiten zal worden verleend.

Hierbij zal rekening worden gehouden met de zwaarwichtigheid van de feiten en met de context ervan, meer bepaald dat de feiten werden gepleegd in bende tegen politie naar aanleiding van een controle door de politiediensten van de naleving van de Corona-maatregelen.