Jonge wijkagente in elkaar geslagen: "En in de rechtbank werd ze opnieuw slachtoffer"

door: STS
politie
Afbeelding bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Een man is voor de rechtbank moeten verschijnen wegens geweld tegen de politie. Hij daagde niet op en zal thuis gearresteerd worden.

De man uit Riemst ging in 2021 door het lint. Hij sloeg toen een jonge wijkagente in elkaar tijdens een interventie. De rechtbank sprak een gevangenisstraf van vier jaar uit. De man moet ook meer dan 63.000 euro schadevergoeding betalen aan zijn slachtoffer.

"We zijn uiteraard tevreden dat de man een passende straf krijgt", vertelde Dirk Claes van politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst op TV Limburg. "Het is vooral belangrijk voor onze collega dat dit signaal duidelijk is, zodat zij kan beginnen aan het afsluiten van dit hele gebeuren."

"Ze werkt nu in een aangepaste functie. Ze heeft het bij momenten moeilijk. Wij vrezen dat ze blijvend last gaat hebben."

Opnieuw slachtoffer geworden

Het slachtoffer was evenmin aanwezig. Ze werd bij de vorige confrontatie in de rechtbank opnieuw bedreigd door de man. "Ze had het heel moeilijk, ze had de vorige keer al haar moed samengeraapt om aanwezig te zijn", vertelde haar advocate aan de regionale zender.

"Het was zeer moeilijk voor haar om opnieuw - tijdens de zitting - slachtoffer te worden, weliswaar van verbale agressie. Dat kwam opnieuw binnen."

(Archieffoto)