Fans van Club Brugge geven bestuurder rake klappen en schoppen: Twee van hen afgevoerd naar ziekenhuis

door: PMN
Club Brugge
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge gaf zaterdagavond een 0-2 voorsprong uit handen op het veld van Union. Dit tot grote frustratie van de supporters.

De feiten deden zich voor op een snelwegparking in Groot-Bijgaarden richting kust. Zo’n 10 à 20 fans van Club benaderen de bestuurder van een witte bestelwagen. Die slaagt erin om weg te rijden.

Daarna gaan ze op zoek naar een andere bestuurder, wat de broer blijkt te zijn van de eerste. Ze vallen hem aan, geven hem een paar klappen, proberen hem uit zijn voertuig te trekken, en schoppen en slaan op zijn voertuig.

Op beelden is te zien dat de bestuurder bij het wegrijden twee fans van Club geraakt heeft. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis. Eén van hen mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten, de andere ligt met meerdere gebroken ribben en een gedeeltelijke klaplong nog steeds in het ziekenhuis.

De bestuurders van beide voertuigen zijn zich gaan aangeven bij de politie. Het gaat om twee Oekraïners, die geen supporter zijn van Anderlecht.

Degene die de 2 personen heeft aangereden, werd intussen verhoord door de politie, en het parket heeft ook een wetsdokter en verkeersdeskundige aangesteld. De verklaringen van de man stroken met de camerabeelden, met de verwondingen in zijn gezicht, en met de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige die de schade aan zijn voertuig onderzocht heeft, dus hij mocht na verhoor beschikken.

Het parket Halle-Vilvoorde meldt dat nog verder onderzocht worden of er zich voorafgaand aan de feiten, mogelijk al een andere confrontatie tussen de betrokkenen had voorgedaan.