Gerecht dagvaardt verkeerde man voor aanranding: "Mijn vrouw is met mijn dochter vertrokken"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Het parket van Leuven heeft de verkeerde Kenny V. gedagvaard voor de aanranding van een minderjarige. Het duurde twee weken voor alles uitgeklaard was.

Twee weken geleden kwam een deurwaarder bij Kenny V. in Herentals langs met een dagvaarding.

“Mijn vriendin was alleen thuis en las de brief. Daarin stond dat ik voor de rechter in Leuven moest verschijnen voor de aanranding van een minderjarige", legt Kenny V. uit op Radio 2.

Ook al ging het om een fout, de zaak had vreselijke gevolgen voor de man. "Mijn vrouw is samen met mijn 4 maanden oude dochter vertrokken. Je denkt dat je dit alleen in films ziet."

Het parket van Leuven geeft ondertussen toe dat er een fout werd gemaakt. Bij het ingeven van de geboortedatum is een typfout gemaakt, waardoor een verkeerde Kenny V. werd gedagvaard. Het parket belooft dat er excuses zullen komen.

Pas bij de zitting van de correctionele rechtbank twee weken later werd alles duidelijk. "Ik ben boos en vol ongeloof dat zoiets kan in België", zegt Kenny V. "Ik ben blij dat ik mijn vrouw en kind terug heb. Ik vreesde even dat ik het niet meer ging kunnen rechtzetten.”