Grote Markt in rep en roer: Dieven vallen mensen aan die wafel eten en passen de 'voetbaltechniek' toe

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft twee mannen kunnen arresteren nadat die een diefstal met geweld en een poging tot diefstal hadden gepleegd op de Grote Markt in Brussel.

"De verdachten hadden duidelijk toeristen die alleen waren in het vizier en hebben twee keer een man aangevallen die een wafel aan het eten was", laat de politie weten.

"De twee mannen pasten ook de zogenaamde 'voetbaltechniek' toe op een toerist. Deze veelgebruikte techniek van zakkenrollers bestaat erin het slachtoffer uit zijn evenwicht te brengen om vervolgens zijn portefeuille, mobiele telefoon of juwelen te stelen."

"Het slachtoffer, geschokt door wat hem overkwam, wist te voorkomen dat hij van zijn bezittingen werd beroofd."

Wurggreep

De agenten riepen versterking op en konden de dieven oppakken. "Intussen had het duo zich na hun eerste mislukte poging al op een tweede persoon gestort. De man, die eveneens een wafel aan het eten was, werd in een wurggreep genomen om de diefstal te vergemakkelijken. Gezien de gewelddadige feiten verkeerde het slachtoffer, een Nederlandse toerist, na afloop in shock."

De twee verdachten verblijven illegaal in het land en waren reeds gekend bij de politie. Ze zijn aangehouden.

"De arrestatie leidde ook nog tot de ontdekking van een gouden halsketting met een gebroken sluiting, van verdachte herkomst, en een gestolen gsm, die aan de eigenaar kon worden terugbezorgd."