Gruwelijk geweld: Zoon en vader slaan nieuwe partner van moeder in elkaar met houten balk

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een 18-jarige jongeman heeft de nieuwe partner van zijn moeder in elkaar geslagen. Hij deed dat samen met zijn vader en zijn oom, in het Nederlandse Oosterhout.

De familie was net afscheid aan het nemen van hun overleden oma, toen de 18-jarige jongen buiten de nieuwe partner van zijn moeder opmerkte. Hij stormde naar buiten, gevolgd door zijn vader en zijn oom. Al snel gingen de poppen aan het dansen.

"Omstanders probeerden iedereen uit elkaar te houden, maar het slachtoffer kreeg rake klappen en werd door de vader en de oom geslagen met een houten balk, ook op zijn hoofd. Het slachtoffer probeerde zich te verweren en brak zijn arm", meldt het Algemeen Dagblad.

Het Openbaar Ministerie vordert een werkstraf van 120 uur voor de nu 20-jarige jongeman. Hij erkent in de fout te zijn gegaan. "Het was niet nodig. Ik kon niet de juiste beslissing maken, omdat ik nog niet volwassen was."

Opmerkelijk is dat het slachtoffer niet om een straf vraagt. Hij en de jongeman hebben zich inmiddels verzoend en wonen beiden onder hetzelfde dak, bij de moeder van de verdachte.

Voor de vader wordt 240 uur werkstraf, een dag cel en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar geëist. Voor de oom wordt 120 uur werkstraf geëist, alsook het betalen van 5.000 euro schadevergoeding, net zoals zijn broer. Op 8 april wordt er een vonnis uitgesproken in deze zaak.