Incident met mountainbiker die kindje omver duwde krijgt vervelend staartje voor de papa

door: STS
Moutainbiker
Afbeelding bron: Facebook

De vader van het kindje dat door een mountainbiker van de sokken werd gereden, is voor de rechtbank moeten verschijnen. Hij zal een schadevergoeding moeten betalen.

Op kerstdag 2020 liep het mis op een besneeuwd pad in de Hoge Venen. Een gezin was er aan het wandelen toen een fietser kwam aangereden. Die belde, maar wilde niet stoppen. Bij het voorbijrijden raakte hij het kindje met zijn knie, waarop het meisje ten val kwam.

Videobeelden van het incident gingen viraal, tegen de zin van de mountainbiker. Die diende klacht in tegen de vader voor het verspreiden van de beelden. Hij vindt dat zijn privacy geschonden werd en vreest voor reputatieschade.

De rechtbank heeft dinsdag de mountainbiker gelijk gegeven. De rechtbank is van oordeel dat de video niet publiek gemaakt had moeten worden, melden Franstalige media.

In april 2024 zal de schadevergoeding die de vader van het kindje moet betalen aan de fietser bepaald worden.

De mountainbiker zelf werd eerder al door de rechtbank van Verviers schuldig bevonden aan het toebrengen van onopzettelijke slagen en verwondingen.

De rechtbank achtte de feiten bewezen en was van oordeel dat de man zijn snelheid had moeten aanpassen aan de weersomstandigheden en de drukte op het pad.

De man kreeg echter opschorting van straf. Hij moest het jonge meisje wel 1 euro symbolische schadevergoeding betalen.