Iraakse man uit Koksijde, die door FBI gelinkt wordt aan mislukte aanslag, vrijgelaten met enkelband

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Een verdachte in een onderzoek naar terrorisme is vrijgelaten uit de gevangenis. De man mocht de gevangenis verlaten met een enkelband.

Een Iraakse man uit Koksijde, die verdacht wordt van een terroristische moord in Irak, mocht eind mei de gevangenis verlaten met een enkelband. Dat laat 'Focus/W-TV' weten. De verdachte (38) ontkent nog steeds elke betrokkenheid.

Het gerechtelijk onderzoek werd gestart na buitenlandse informatie over de verdachte. Op basis van zijn woonplaats werd een onderzoek geleid door een Brugse onderzoeksrechter gespecialiseerd in terreurzaken. De FBI zou de man via vingerafdrukken hebben gelinkt aan een mislukte aanslag, waarbij zijn duimafdruk werd gevonden op de tape van een bom. De verdachte werd aangehouden op verdenking van terroristische moord, terroristische poging tot moord en deelname aan een terroristische groepering.

Hij zou betrokken zijn geweest bij een sectie van al-Qaida in 2005 en 2006. Ondanks de aanhouding blijft de verdachte zijn onschuld uitschreeuwen. Zijn advocate heeft met succes aangedrongen op een vrijlating onder voorwaarden, maar het federaal parket heeft beroep aangetekend. Uiteindelijk werd hij vrijgelaten met een enkelband. De man verblijft in zijn eigen huis in afwachting van zijn proces.

Tags