Jongeman wordt gezocht voor verkrachting van vrouw met verstandelijke beperking

door: BVDO
Verkrachting Faroek
Afbeelding bron: VTM

Een jonge vrouw met een verstandelijke beperking is begin augustus van vorig jaar verkracht in een Antwerpse broodjeszaak in de buurt van het Centraal Station. 

In het VTM-opsporingsprogramma Faroek werden dinsdag beelden van de dader verspreid. De feiten spelen zich af op 11 augustus 2019. 

Een 20-jarige vrouw, die omwille van een verstandelijke beperking verlengd minderjarig is, wordt ’s ochtends in de omgeving van het Centraal Station aangesproken door een jongeman. Die stelt haar voor om seks te hebben in ruil voor geld, maar de vrouw weigert. 

De jongeman achtervolgde haar en bleef aandringen om met hem mee te komen. Om 10.30 uur verkracht hij haar in het mannentoilet op de eerste verdieping van een broodjeszaak in de Gemeentestraat. 

“Het slachtoffer is een heel kwetsbare persoon, die op dat moment geen toestemming kon geven voor wat er gebeurd is”, zegt Kevin Beeckaert van de Antwerpse politie bij Faroek. 

De man is ongeveer 18 jaar oud en is tenger gebouwd. Hij is niet groot, ongeveer 1m60 tot 1m65 groot. Hij heeft zwart haar, een smal gezicht en spreekt Nederlands.