Man schopt politiehond Storm buiten strijd: "Hij was echt bijzonder agressief"

door: STS
Politiehond
Afbeelding bron: Facebook politie Oostende

Een man heeft een politiehond mishandeld. Hij sloeg en schopte het dier, dat gewond raakte en een tijdje buiten strijd is.

Het incident deed zich afgelopen weekend voor in Oostende. De politie rukte daar 's nachts uit naar een hotel, waar enkele mannen voor geluidsoverlast zorgden.

De mannen kregen een waarschuwing en de politie vertrok weer. Maar later belde de hoteluitbater opnieuw naar de politie met dezelfde klacht. Hij vroeg om hulp om de mannen te doen vertrekken.

"We hebben de hulp ingeroepen van twee honden met hun begeleiders en zo hebben we de mannen toch naar de parking van het hotel kunnen brengen. Daar is het tot een conflict gekomen, waarbij de mannen fysiek gewelddadig werden", vertelde de politie aan de VRT.

"Een van hen was echt bijzonder agressief. We hebben dan politiehond Storm moeten inzetten om hem te neutraliseren. Hij heeft de man in het been gebeten en die man heeft de hond daarna verschillende keren geschopt en geslagen."

De hond werd overgebracht naar een dierenarts, die verschillende kneuzingen vaststelde. Het dier zal gedurende een week niet ingezet kunnen worden. De politie stelde proces-verbaal op tegen de mannen.