Jongeman slaat en stampt buurman het ziekenhuis in: Maar hij was nog niet klaar

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een vijftiger is door zijn buurman in elkaar geslagen geworden. Hij wilde na een nacht werken vragen om de muziek stiller te zetten, maar werd onmiddellijk aangevallen.

De feiten speelden zich zondagochtend rond 07.00 uur af in Lubbeek. Het parket legt uit wat er precies gebeurde.

"Een 54-jarige man belde aan bij zijn buurman om te vragen of de muziek iets stiller mocht. De man kwam rechtstreeks van zijn werk en had graag nog even willen slapen."

"De verdachte, een 24-jarige man, opende zijn voordeur en zou onmiddellijk naar buiten zijn gestormd, daarbij een vuistslag uitdelend, recht in het gezicht van zijn buurman."

"Het slachtoffer kwam vervolgens ten val, waarop de verdachte op het gezicht van de man zou zijn blijven schoppen en slaan."

"De man liep zware verwondingen op aan zijn hoofd en gezicht. Zijn vrouw zag alles gebeuren en belde naar de hulpdiensten."

Het slachtoffer belandde in het ziekenhuis. De politie kon de verdachte arresteren. Bij zijn overbrenging naar het cellencomplex werd hij opnieuw agressief. "Hij heeft twee politie-inspecteurs aangevallen en hen een aantal slagen gegeven."

De verdachte is voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen. "Die besloot hem aan te houden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid en opzettelijke slagen met werkonbekwaamheid aan agenten."