Man vertelt verschrikkelijke reden waarom hij vrouw en baby uit het raam duwde

door: BVDO
ambulance
Afbeelding bron: MRO

Vorige week donderdag voltrok zich een gezinsdrama in Hoeilaart. Een man duwde er zijn vrouw en kind van 10 maanden uit het raam.

Buren hoorden vorige week donderdag midden in de nacht een enorm geschreeuw. Een Poolse vrouw, haar man en hun baby van tien maanden oud lagen op de grond. De man liep weer naar binnen met het kindje. Een buurman kon verhinderen dat hij nog een tweede keer door het raam sprong.

Het drietal bracht het er levend van af. Het kindje had enkel een gebroken been opgelopen. De moeder moest een operatie aan de rug ondergaan. Eerst dacht men dat het om een ongeval tijdens een ruzie ging, maar dat bleek niet zo te zijn.

De man verklaarde dat het gezin een wanhoopsdaad wilde plegen. Hij had via zijn taxibedrijf een terugvordering van 36.000 euro coronasteun gekregen. Het lukte niet om dat af te betalen, waardoor het gezin deurwaarders over de vloer kreeg.

De man gaf toe dat hij zijn vrouw naar beneden duwde, omdat ze zelf niet durfde springen. Daarna sprong hij zelf met het dochtertje. Na de feiten probeerde de man zelfmoord te plegen door pillen te slikken, maar dat lukte niet.