Crowdfunding na gezinsdrama stuit op heel veel kritiek

door: BVDO
ziekenwagen voor hospitaal in Nederland
Afbeelding bron: Photonews

Vorige week kwam in het Nederlandse Boekel een vrouw om het leven bij een verkeersongeval met een vrachtwagen. Toen de politie zich naar de woning van de vrouw begaf ontdekte men dat haar twee kinderen neergestoken waren.

De vrouw had de twee kinderen, een jongen van 12 en een meisje van 10, zelf neergestoken vooraleer ze wegvluchtte. De jongen overleefde de steekpartij niet, het meisje is zwaargewond. Het gaat volgens de politie om een gezinsdrama.

De familie van de 42-jarige vrouw heeft een inzamelactie opgestart om de lichamen van de vrouw en de jongen over te brengen naar Polen.

De actie stuit op veel kritiek in Nederland. “We begrijpen dat mensen gemengde gevoelens hebben, maar we willen er zijn voor de nabestaanden”, verklaarde de initiatiefnemer aan Omroep Brabant.

“We hopen hen te ondersteunen, gezien de kosten voor het overbrengen van de lichamen naar Polen aanzienlijk zijn, vooral als je niet verzekerd bent.”

De kritiek begrijpen ze maar al te goed. “We zamelen geld in voor een moeder die haar zoon heeft omgebracht, maar de familie heeft ook recht op het vervoeren van de lichamen naar Polen. Ons doel is echt om hen te helpen.”