Neef van Jürgen Conings doet bijzondere oproep aan voortvluchtige militair

door: BVDO
Leger
Afbeelding bron: Photonews

De voortvluchtige Jürgen Conings krijgt een oproep van zijn familie. Neef Steven vraagt dat hij de juiste beslissingen neemt.

Als jonge twintiger en enig kind verloor Jürgen Conings beide ouders. Zijn neef Steven doet een oproep om hem te overtuigen zich over te geven.

De zoektocht duurt ondertussen een week. “Sinds de gebeurtenissen zit ik er continue mee in mijn hoofd, en had ik het er ook over met mijn nonkels en tante. Ik moest iets doen, ik wil hem kunnen bereiken”, vertelt neef Steven aan HLN.

Volgens de neef van moeders zijde heeft Conings het niet gemakkelijk had toen zijn mama in 2003 uit het leven stapte terwijl hij op dat moment op missie was in Afghanistan.

Zijn vader was daarvoor al overleden. Dat hij een zware bagage te dragen heeft, is dan ook een understatement, maar volgens Steven kan dit zijn daden niet verklaren. “Toch ben ik zeker dat zijn ouders dit allemaal niet zouden goedkeuren”, voegt hij eraan toe.

Oproep

Veel contact had Steven echter niet meer met Conings. “We hebben mekaar al lang niet meer gezien. Hoe gaat dat in het leven? Dat contact verwatert al eens. Maar dat wil niet zeggen dat we daarom niet meer aan u denken.”

Volgens de neef kan er nog veel opgelost worden. “Je hebt ook zoveel goede dingen gedaan in je leven. Je wil niet dat uw kinderen dit heel hun leven moeten meedragen. Dus stop hier alsjeblieft mee. Ga jezelf aangeven Jürgen, zodat dit verhaal kan eindigen. Onze deur heeft altijd open gestaan, en dat is ook nu nog steeds zo. Eender waarom hij deze weg koos, we willen er voor hem zijn."