Politiedienst die Marc Van Ranst bewaakte komt met verontrustende bekentenis

door: BVDO
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

DAP, de politiedienst die de bewaking van Marc Van Ranst voor zijn rekening nam, klaagt de toestanden aan waarin ze moeten werken.

Volgens Het Nieuwsblad zijn ze bij de DAP blij dat de bewaking van Marc Van Ranst erop zit. De dienst kan naar eigen zeggen dergelijke bewakingsopdrachten niet meer aan.

Er zouden normaal 200 personeelsleden nodig zijn bij DAP, maar dat zijn er maar 100. Door een conflict met de directie staan er ook een dertigtal personeelsleden ziek gemeld van die 100.

Daardoor kon de bewaking van viroloog Marc Van Ranst vaak slechts met drie man uitgevoerd worden, terwijl ze dergelijke opdrachten eigenlijk met zijn zevenen zouden moeten doen.

De DAP-agenten waren er dan ook geregeld niet gerust in, al heeft de viroloog daar zelf niks van gemerkt. De agenten bekennen dan ook dat ze een zwaarbewapende Conings nooit hadden kunnen tegenhouden.

Tijdens de zaak Conings waren ook drie Afrikaanse presidenten op bezoek die bewaking moesten genieten. Bij één bezoek is er helemaal geen beveiliging gekomen, bij de andere twee werd die stopgezet tijdens het bezoek.