Ongelooflijk: Zakkenroller vist gsm uit broekzak van politieagent die zakkenrollers opspoort

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een zakkenroller heeft een politieagent bestolen die gespecialiseerd is in het opsporen van zakkenrollers. De man kon gearresteerd worden.

"Op 4 oktober liep een gauwdief nogal knullig tegen de lamp in het premetrostation Rogier", legt de politie van zone Brussel Hoofdstad Elsene uit.

"De man zat op dezelfde tram als een patrouille van de Trekkersbrigade. Deze brigade is gespecialiseerd in gauwdieven en in het opsporen ervan."

"De inspecteurs merkten in de tram een verdachte op die opvallend veel aandacht leek te hebben in de persoonlijke spullen van de pendelaars. Toen de verdachte de tram wilde verlaten, merkte één van de inspecteurs dat zijn eigen gsm uit zijn broekzak was gestolen."

"De inspecteurs sprongen mee uit de tram en zagen hoe een tweede verdachte kompaan wegvluchtte. Het was die tweede die de gsm had gestolen."

"Na een korte achtervolging, waarbij de verdachte de gestolen gsm van de inspecteur had weggegooid, kon hij gearresteerd worden. Dat ging niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk werd hij geboeid overgebracht naar het commissariaat voor verhoor. De gestolen gsm kon worden terugbezorgd aan de collega."

"De verdachte werd na verhoor vrijgelaten in afwachting van het verdere onderzoek."