Politie kan oren niet geloven: "Dief vertelde ons dat doodleuk"

door: STS
Politie - achtervolging
Afbeelding bron: Photonews

Een man die gearresteerd kon worden na het plegen van meerdere diefstallen heeft de politie daarna verbaasd met een uitspraak.

De politie kon de man oppakken na een melding. "Het was een alerte getuige die de verdachte een ondergrondse parkeergarage in Brussel zag binnenwandelen met in zijn handen een rode noodhamer."

"De inspecteurs riepen versterking op en doorzochten alle verdiepingen van de parkeergarage. Toen ze de verdachte opmerkten, probeerde die nog op de vlucht te slaan."

De man kon echter gevat worden. Hij bleek in totaal in acht geparkeerde wagens te hebben ingebroken. In zijn rugzak werden gestolen spullen teruggevonden. "Het gaat onder andere om zonnebrillen, parfums, sleutelbossen, toegangsbadges en tankkaarten."

"De man gaf tijdens zijn transfer naar het commissariaat meteen de feiten toe en vertelde doodleuk aan de inspecteurs dat ze anders zonder werk zouden komen te zitten."

De verdachte werd na verhoor ter beschikking gesteld van het parket. Hij zal voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen.