Politiebonden viseren Van Quickenborne: “En voor hem stond een half peloton klaar”

door: BVDO
Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

De politievakbonden zijn niet te spreken over het feit dat een agent doodgestoken werd door een man die eigenlijk aangehouden had moeten worden.

ACV Politie was de eerste die reageerde. “Onbegrijpelijk! Laf geweld tegen onze collega. Veel sterkte voor zijn familie en collega’s!” Even later kwam de vakbond met een update.

“Volgens de info die ons bereikt zou die zot zich aangemeld hebben bij de politie met de melding dat hij een aanslag op de politie wilde plegen. Maar justitie vond het niet nodig hem te arresteren. Schande! Schande! Schande! Schande! Schande!”

Vooral minister van Justitie Vincent Van Quickenborne is kop van jut. “Men zou geweld tegen politie aanpakken. Hello Vincent Van Quickenborne? De discrepantie tussen woord en daad kan weer niet groter zijn.”

Ook Carlo Medo, voorzitter van politievakbond NSPV, kijkt in de richting van de minister van Justitie. “Er is zeer weinig bescherming vanuit justitie voor onze politiemensen”, klinkt het bij de VRT.

“Als onze minister van Justitie bedreigd wordt, staat er een half peloton klaar. En terecht. Maar wie staat onze politiemensen bij wanneer er zinloos geweld wordt gepleegd? Het is hoog tijd dat de politiek hier duidelijke taal spreekt en beslissingen neemt om ervoor te zorgen dat zulke dingen niet meer kunnen gebeuren.”

Ook politiebond VSOA is bijzonder scherp in een persbericht dat de wereld werd ingestuurd na de feiten, het zoveelste geval van zinloos geweld klinkt het daar.

“Een jonge, gemotiveerde collega van 20 jaar overleed vandaag ingevolge zinloos geweld tegen politie. En de politici zullen zoals gewoonlijk de feiten zwaar veroordelen en morgen kijken ze weer de andere kant uit. Zoals ze al decennialang doen.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24