Relschopper Blankenberge staat bekend als "beleefde, rustige gast": Zo liep het mis

door: STS
Afbeelding bron: Twitter

Een van de amokmakers bij de rellen op het strand van Blankenberge, blijkt een getalenteerde bokser te zijn. De voorzitter van zijn boksclub begrijpt niet hoe hij zo in de fout kon gaan.

De 17-jarige O. raakte zowel in Blankenberge, als enkele dagen later in Brussel, betrokken bij rellen en een confrontatie met de politie. De voorzitter van de boksclub waartoe O. behoort, begrijpt het niet.

"Hij is nooit in aanraking gekomen met de politie of het gerecht. Hij staat hier bekend als een beleefde, rustige, timide gast die extreem goed kan boksen", zegt de man in De Standaard.

Coronavirus

Volgens hem had O. alles in zich om succesvol te zijn in het boksen. "In Franstalig België zou hij dit jaar kampioen zijn geworden in de categorie -69 kilogram, zonder twijfel. En dan zulke stommiteiten uithalen, ik ben er niet goed van", klinkt het nog in de krant. Hij wijt de capriolen van de jongeman aan de sluiting van de club door het coronavirus, waardoor bij veel jongeren de broodnodige structuur wegviel en verveling optrad.