Sammy Mahdi legt uit dat er geen complot rond Jürgen Conings is

door: BVDO
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Het overlijden van Jürgen Conings lokt heel wat reacties uit. Ook Sammy Mahdi (CD&V) reageert op de dood van de militair.

Sammy Mahdi ‘CD&V) wijst er in de eerste plaats op dat er medeleven moet zijn voor de familie van Jürgen Conings. “Je bent altijd iemands kind, altijd iemands vriend”, schrijft hij op Facebook. “Ja, ook voor mannen die op een OCAD lijst stonden.”

Volgens Mahdi mag er wel niet gesproken worden van een complot. “De ene is net iets te blij met het overlijden van een man, geradicaliseerd of niet. De andere ziet een reden om de staat nog minder te vertrouwen. Complottheorieën à volonté. Ja, het is straf dat de zoektocht zo moest eindigen, maar als de overheid u iets wou wijsmaken had ze wel een ander verhaal bedacht.”

Mahdi wijst er in zijn post ook nog op dat Defensie de man beter had moeten begeleiden, maar dat niet deed door jarenlang besparingen door te voeren.

Voor Mahdi moet er de komende dagen ook extra aandacht gaan naar mensen die met zelfmoordgedachten rondlopen. “Vergeet niet dat de berichtgeving over zelfmoord altijd gevoelig is voor mensen met zelfmoordgedachten. Ook vandaag. Je bent altijd iemands kind, altijd iemands vriend”, schrijft hij tot slot.