Schokkend: Twee mannen die om sigaret vragen blijken heel andere bedoelingen te hebben

door: STS
hangjongeren - roken
Afbeelding bron: Pixabay

Twee jongens zijn het slachtoffer geworden van een diefstal met geweld. Er zijn twee verdachten aangehouden.

Het was afgelopen zaterdag, rond 20.00 uur, dat twee jongens, afkomstig uit Leuven en Lubbeek, in Leuven op straat werden aangesproken door twee mannen. Die vroegen naar sigaretten.

"Na weigering vroegen de mannen naar geld. Toen de slachtoffers ook dit weigerden, nam een van de verdachten een mes uit zijn broekzak. Een van de slachtoffers kreeg twee vuistslagen tegen zijn hoofd", vertelt de politie.

"Uiteindelijk gaf een van de slachtoffers zijn portefeuille, waarop de verdachten wegvluchtten."

De slachtoffers verwittigden de politie. Al snel kon het voertuig waaruit de twee verdachten stapten voor ze de feiten pleegden, gezien worden op camerabeelden.

"Dat voertuig kon kort na de melding door een patrouille tegengehouden worden. De vier inzittenden werden gearresteerd, het gaat om mannen tussen de 18 en 20 jaar oud uit Schaarbeek, Zaventem en Brussel."

"Bij één verdachte kon het gestolen geld van het slachtoffer worden teruggevonden, in het voertuig zelf lagen enkele kaarten van het slachtoffer."

"Drie verdachten verklaarden niets van de feiten af te weten of zich niets te herinneren, de vierde verdachte ontkende de diefstal of het geweld gepleegd te hebben."

De onderzoeksrechter besloot om de twee verdachten die uitstapten aan te houden voor diefstal met geweld, informaticabedrog en vereniging van misdadigers. De twee verdachten die in de wagen bleven zitten, werden vrijgelaten onder voorwaarden. Het onderzoek loopt verder.