Vader springt met dochtertje van viaduct Vilvoorde: "Hij was pas vrijgelaten na verhoor"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Een vader is met zijn jonge dochtertje in zijn armen van het viaduct van Vilvoorde gesprongen. Zowel hij als het kind kwamen om het leven.

De 35-jarige man reed in de nacht van dinsdag op woensdag naar het viaduct en stopte er zijn voertuig. Hij plaatste een ladder tegen de geluidswand en klom daar samen met zijn 6-jarige dochtertje op. Vervolgens sprong hij naar beneden.

Het gaat om 35-jarige man. Zijn dochtertje zou 6 jaar oud geweest zijn. Een persoon die de lichamen zag liggen, verwittigde de hulpdiensten. Hulp kon echter niet meer baten.

"Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de man alleen gehandeld heeft, maar dat wordt nog verder onderzocht. Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor moord, lastens de 35-jarige man en een eventuele onbekende dader. Er wordt actief gezocht naar getuigen en de beschikbare camerabeelden van de wegpolitie worden geanalyseerd. Er is ook uitgebreid toxicologisch onderzoek bevolen, onder andere om te proberen achterhalen of het meisje nog leefde voor de sprong", meldt het parket.

Afscheidsbrief

"Bij de man thuis werd een afscheidsbrief aangetroffen. Maandag deed de moeder van het meisje nog een aangifte bij de politie, omdat ze vreesde dat de man hun kind iets zou aandoen. Het parket van Antwerpen heeft de man toen onmiddellijk laten arresteren en verhoren, maar uit dat verhoor bleken geen verontrustende elementen om te vrezen dat hij inderdaad iets concreets van plan zou zijn. Hij werd dus vrijgelaten na verhoor. Het parket van Antwerpen had wel nog sociale onderzoeken bevolen voor het gezin, zodat zij verder opgevolgd konden worden."

Wie met donkere gedachten kampt of met vragen zit rond zelfdoding, kan altijd terecht op het gratis nummer 1813 of op de website www.zelfmoordlijn1813.be.