Vreselijk wat 76-jarige man overkomt op parking van supermarkt

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een 76-jarige man is op de parking van een supermarkt het slachtoffer geworden van drie dieven. De politie kon hen echter oppakken.

De feiten speelden zich zaterdag af in Adinkerke. Een bejaarde man uit De Panne werd er op de parking van de supermarkt belaagd door drie Roemenen. "Ze sloegen op slinkse wijze toe; ze benaderden hem langs beide kanten, gaven hem een duw en stalen zo zijn portefeuille", klinkt het bij de politie.

"Een alerte winkelbediende zag alles gebeuren en sloeg onmiddellijk alarm door op het raam te kloppen en luid te roepen. Hierdoor lieten de Roemenen de portefeuille vallen en namen ze de vlucht met hun wagen."

Het voertuig werd als geseind opgegeven en kon in Brussel aan de kant gezet worden. De drie Roemenen zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Veurne. Een van hen, een 52-jarige man, verblijft nu in de gevangenis van Ieper. Zijn kompanen van 26 jaar en 58 jaar oud zitten in de gevangenis van Brugge. "De twee oudsten hebben reeds heel wat diefstallen op hun kerfstok en zijn internationaal gekend", aldus politiezone Westkust nog.