Vrijgelaten dieven keren meteen terug naar bakker: "Ze lachten ons uit in ons gezicht"

door: STS
Politie - arrestatie
Afbeelding bron: Photonews

Twee dieven die probeerden toe te slaan in een bakkerij stonden al snel weer op vrije voeten. Daarna keerden ze terug naar de bakkerij.

De vrouw van bakker Stijn uit Perk kwam oog in oog te staan met twee dieven en sloeg alarm. Haar echtgenoot kon beide dieven overmeesteren en vasthouden tot de politie er was.

Een dag later waren de dieven alweer terug. "Ik was mijn auto aan het uitladen voor mijn bakkerij, toen ik plots een auto hoorde stoppen. Het waren de twee dieven die gisteren hier nog stonden. Hun auto stond nog geparkeerd tegenover mijn bakkerij. Ze kwamen mij gewoon in mijn gezicht uitlachen", vertelde de bakker aan de VRT.

"De politie zegt dat ze hen moesten vrijlaten en dat ze verder niets kunnen doen. Zoiets kan toch niet? Deze ochtend biedt de politie nog slachtofferhulp aan, even later staan de dieven hier gewoon op de stoep."

Stijn en zijn vrouw maken zich zorgen over wat er mogelijk nog volgt. "Wat als ze hier straks terug staan met een hele knokploeg? We zijn doodsbang en we voelen ons niet veilig."

Het dievenduo zal wel via de snelrechtprocedure voor de rechtbank worden gedaagd.