Vrouw werd thuis verkracht terwijl kindjes in bed lagen: Politie zoekt de dader

door: MRO
verkrachting herent
Afbeelding bron: Federale politie

Een vrouw werd op zondag 14 maart na 19 uur verkracht in haar eigen woning in Herent op het moment dat haar twee kindjes lagen te slapen. De politie is op zoek naar de dader.

Het slachtoffer was alleen thuis met haar 2 kleine kindjes die lagen te slapen. Een zekere T(h)omas belde die avond aan de voordeur aan. Het slachtoffer had meer dan 15 jaar geleden gechat met deze man via een chatroom en al eens afgesproken maar verder kende ze hem niet. Ze liet hem binnen en ze begonnen wat bij te praten.

Naarmate het gesprek vorderde werd hij handtastelijk. Het slachtoffer was hier niet mee opgezet en liet dit ook blijken. Hij bleef aandringen en uiteindelijk verkrachtte hij de vrouw. Na de verkrachting zei de dader tegen het slachtoffer dat ze hem toch niets kon maken aangezien zij een alleenstaande moeder is met 2 kinderen.

Op dinsdag 23 maart 2021 om 12.19 uur meent het slachtoffer dat ze deze T(h)omas gezien heeft in een donkergrijze BMW 1 op het kruispunt van de Bijlokstraat en de Oostremstraat in Herent. Mogelijk betreft het hier iemand die sterk lijkt op de dader. Mocht iemand hier zichzelf herkennen dan vragen we dat hij contact opneemt met de politie om deze piste uit te sluiten.

Beschrijving van de verdachte:
De man is een dertiger van ongeveer 1m90 lang. Hij is volledig kaalgeschoren en heeft een zeer lange blond/bruine baard. Hij spreekt Nederlands met een Limburgs accent. Op het moment van de feiten droeg hij een zwarte trui, een lichtblauwe T-shirt en een beige “chino”-broek.

Tijdens het gesprek met het slachtoffer vertelde T(h)omas dat hij gedurende 1 jaar in India geweest was en nog 1 jaar in een ander land. Ook zou hij vroeger met een “dikke bak” van auto gereden hebben. Verder wilde hij een tatoeage laten zetten in het buitenland. Ook was hij tegen vaccinatie voor het Coronavirus maar zou hij zich toch laten vaccineren indien dit nodig zou zijn om makkelijker naar het buitenland te reizen.

Indien u meer informatie over deze zaak heeft, kan u contact nemen met de politie via het gratis nummer 0800/30 300.