VUB grijpt in nu blijkt dat VUB-student betrokken is bij gerechtelijk dossier over dramatische dood van Sanda Dia

door: PMN
Sandia Dia overleed in 2018 na een doop bij studentenvereniging Reuzegom

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) laat weten dat het een intern onderzoek zal starten. Een VUB-student is namelijk betrokken bij de hele zaak rond Sanda Dia. De jongen kwam om het leven tijdens een studentendoop van studentenvereniging Reuzegom.

Naar aanleiding van de mogelijke betrokkenheid van een VUB-student bij het gerechtelijk dossier over de dramatische dood van Sanda Dia kondigt de VUB vandaag aan dat het een interne orde- en tuchtprocedure opstart, laat het weten in een persbericht.

Het is voor de VUB belangrijk om te weten of er strafrechtelijke feiten ten laste gelegd worden tegen de VUB-student die betrokken zou zijn in het gerechtelijk dossier. Hierbij wil de Vrije Universiteit Brussel de rechten van alle betrokkenen respecteren en dus juridisch en procedureel correct handelen. De universiteit start een intern tuchtrechtelijk onderzoek.

De VUB  herhaalt dat ze, in de eerste plaats voor de familie en vrienden van Sanda Dia, maar ook voor alle partijen, hoopt op een eerlijk en rechtvaardig proces. Om de noodzakelijke sereniteit te bewaren, zowel voor het interne debat als voor het verdere verloop van de rechtsprocedure, onthoudt de VUB zich verder van commentaar.

Tags vub sanda dia