Vader Sanda Dia spreekt van klassenjustitie in België: "Hoe kan dat?"

door: STS
Ousmane Dia
Afbeelding bron: Photonews

Ousmane Dia, de vader van Sanda Dia, heeft een boek geschreven over de dood van zijn zoon. Het boek heet 'Ze hebben mijn zoon vermoord'.

Sanda Dia kwam om het leven bij een compleet uit de hand gelopen doop van studentenvereniging Reuzegom. Zijn vader heeft een boek geschreven, dat hij maandag voorstelde in zaal Roma in Borgerhout. Tijdens die voorstelling werd ook een interview afgenomen, waarin Dia het over klassenjustitie had.

"Alles wat we hebben gevraagd, extra onderzoeksdaden... dat werd gewoon geweigerd. Alles wat zij (de Reuzegommers, red.) hebben gevraagd werd aanvaard. Hoe kan dat?", sprak Dia.

"Wij hebben een extra onderzoek gevraagd, we hebben een reconstructie gevraagd. We hebben heel veel gevraagd, maar dat werd allemaal van tafel geveegd. En ze hebben een rechter gewraakt om tijd te winnen. Ik heb het moeilijk om erover te praten."

Ook Seydou De Vel, de broer van Sanda Dia, nam het woord. "Daar zit ook wel klassenjustitie in: wie kent wie, wie kan iets betekenen voor een ander? En wie meer mensen kent in die kringen..."