Bram Verbruggen heeft geen goed nieuws voor wie bloemen gaat zetten op het kerkhof

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Eén

De bloemen op het kerkhof gaan alle kanten op vliegen. Weerman Bram Verbruggen voorspelt erg onstuimig weer. Dat is het gevolg van storm Ciarán.

Dinsdag werd een bewolkte dag, met periodes van opklaringen en periodes van regen. Het werd 12 tot 13 graden in Vlaanderen. "Er stond een goed voelbare wind uit het zuidwesten", zei Bram Verbruggen op Radio 2.

Vanavond en vannacht blijft de kans op een aantal buien bestaan. Het wordt 10 à 11 graden. "In de loop van de nacht gaat het beginnen regenen."

Woensdag wordt het 14 à 15 graden. "Eerst is het nog wat regenachtig in het westen en in het noorden van het land. Daarna krijgen we tijdelijk wat droger weer. Na de middag trekt er opnieuw regen van west naar oost over het land. We krijgen rukwinden van 50 of 60 km/u."

"Op donderdag verwachten we heel veel wind. Storm Ciarán komt in de buurt voorbij. Die zal vooral over Engeland trekken, maar dat wil zeggen dat wij - en ook Nederland - terecht gaan komen in het krachtigste windveld."

"Het gaat krachtig tot zeer krachtig waaien in het binnenland, aan zee kan het gaan van zeer krachtig tot stormachtig. Dus echt wel heel veel wind, hou daar rekening mee. Het gaat om windstoten tussen 80 en 100 km/u."