Bram Verbruggen heeft geen prettig nieuws: "Felle buien, met kans op onweer"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Bram Verbruggen voorspelt dat de start van de zomervakantie met regen gepaard zal gaan. Het zal ook frisser worden.

Dinsdag wisselden zon en wolken elkaar af. Het werd 21 tot 23 graden in het binnenland en 20 graden aan zee. "Dat zijn normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Typisch Belgisch zomerweer", zei Bram Verbruggen op Radio 2.

"Op de meeste plaatsen houden we het droog. Heel misschien valt er in het uiterste oosten, dus in Limburg of Luik, een enkel buitje, maar dat zal echt niet veel voorstellen."

"Vanavond en vannacht gaat het één en ander wel beginnen veranderen. We krijgen minder opklaringen en meer wolken. Er kunnen ook al wat druppels vallen, vooral in het noorden en in het oosten." De minima liggen tussen 13 en 17 graden.

Woensdag zet de weersverandering zich door. "Het wordt wat regenachtig. We krijgen veel wolken en af en toe druppels of een buitje. Er zijn ook wel lange droge periodes, met heel misschien ook zonneschijn. De temperaturen liggen tussen 22 en 24 graden."

Donderdag krijgen we zeker regen. "We gaan nat worden, want er passeert een regenzone, met daarna ook nog een aantal buien. Die kunnen fel zijn, met kans op onweer."