Frank Deboosere doet onaangename vaststelling: "Het wordt een straf weekend"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

VRT-weerman Frank Deboosere ziet winterse neerslag op ons afkomen. "Het wordt een straf weekend", voorspelt hij.

"Vrijdag bleef het op de meeste plaatsen droog, hier en daar scheen de zon zelfs. We haalden 10 à 11 graden in Laag- en Midden-Belgie", zei Deboosere op Radio 2.

"De komende nacht komt er vanuit het zuiden een regenzone opzetten, maar in Vlaanderen zal het nog droog blijven, bij minima rond 4 graden."

"Zaterdag rukt die regenzone verder op vanuit het zuiden naar het noorden, terwijl er vanuit Nederland koudere lucht komt. En die twee gaan clashen, boven België, vooral in de nacht van zaterdag op zondag, en zondag."

Sneeuw

"Zaterdagochtend halen we 7 tot 9 graden, de temperaturen beginnen daarna te dalen en in de nacht van zaterdag op zondag koelt het af tot -2 graden in de Kempen. De neerslag zal overgaan in smeltende sneeuw en wellicht in sneeuw. Langs de grens met Nederland kan er makkelijk 5 tot 10 centimeter sneeuw vallen, misschien 15 centimeter. In het centrum van het land kan er ook sneeuw vallen, maar voor hetzelfde geld is dat ijzel. In het zuiden valt er gewoon regen. Zondag krijgen we meer van hetzelfde."