Frank Deboosere weet zeker: "Dan is de winterprik voltooid verleden tijd"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De huidige winterprik komt stilaan ten einde. Weerman Frank Deboosere voorspelt dat er een periode van zachter weer zit aan te komen.

Zaterdag werd een koude dag, maar met mooie opklaringen, behalve in het noordoosten, waar er laaghangende bewolking was.

"Vanochtend was er nog altijd vorstelijke vrieskou, met in Vlaanderen op de meeste plaatsen temperaturen van -4 en -8 graden", zei Deboosere op Eén.

Later op de dag werd het rond de 0 en -1 graden. De komende nacht gaat het opnieuw stevig vriezen, met minima in Vlaanderen van -4 tot -8 graden.

Zondag krijgen we te maken met een neerslagzone. "De bewolking neemt geleidelijk toe vanaf het westen en in de late namiddag of 's avonds arriveert de eerste neerslag in het westen van het land."

"Vooral die eerste neerslag kan nog wat winters zijn, of eventueel valt er gewone regen op een bevroren ondergrond, en kan dit tijdelijk voor gladde wegen zorgen."

Tegen de avond bedragen de maxima 3 graden, en de dagen erna wordt het nog zachter. "Vanaf maandag moeten we rekening houden met veel hogere maxima, tot 9 of 10 graden. Dan is de winterprik voltooid verleden tijd. Veel mensen zullen het - energiegewijs - niet erg vinden."