Frank Deboosere ziet sneeuw verschijnen: "Zou even kunnen blijven liggen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De winter komt stilaan in het land. Weerman Frank Deboosere ziet alvast wat winterse neerslag verschijnen op de weerkaarten.

Vrijdag werd een zwaarbewolkte dag, bij een frisse 3 à 4 graden. "In het westen van het land was er heel lokaal een zonnestraal", zei Deboosere op Radio 2.

"Er was ook een beetje neerslag. In Vlaanderen ging het om motregen, met misschien één of twee smeltende sneeuwvlokken. Op de Hoge Venen begint het nu een heel klein beetje wit te zien. Misschien dat daar tegen vanavond 1 tot 3 centimeter sneeuw ligt."

De komende nacht wordt het droog en gaan de temperaturen richting het vriespunt. "Zeker in de Kempen zou het een graadje kunnen vriezen."

Zaterdag wordt het opnieuw zwaarbewolkt, met hier en daar een opklaring. Het blijft droog, bij temperaturen van 3 à 4 graden. "Er staat een snerpende oost-noordoostenwind, die gaat door merg en been."

In de nacht van zondag op maandag trekt er een neerslagzone voorbij. "Dat zou in de Ardennen sneeuw kunnen geven en misschien dat er ook in Vlaanderen wat smeltende sneeuw in zit. Omdat het 's nachts is en de temperaturen rond het vriespunt liggen, zou het kunnen dat die eventjes blijft liggen", aldus Deboosere.