Genieten nu het nog kan, zegt Sabine Hagedoren: "Op en top zomers, maar dan regen- en onweersbuien"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Photonews

Sabine Hagedoren ziet het zomerse weer nog een hele tijd aanhouden. De rest van de week blijft het zonnig, droog en warm. Daarna verandert het weer.

Dinsdag werd een zonovergoten dag, met temperaturen die richting 28 à 29 graden gingen, en lokaal mogelijk zelfs 30 graden.

"Het is zomers weer, sandalenweer. En dat gaat nog een hele poos blijven duren, de rest van de week eigenlijk", zei Sabine Hagedoren op Radio 2.

"Ook aan zee zijn de temperaturen zomers, ze kunnen tot 26, 27, 28 graden klimmen omdat de zeebries niet altijd - of redelijk laat - op gang komt."

Vannacht bedragen de minima 15 tot 19 graden in Vlaanderen. "Lokaal kan er misschien een beetje nevel of mist optreden, maar dat gaat weinig zijn en gaat ook snel weggebrand worden."

"Want woensdag krijgen we opnieuw een stralende dag, met veel zon, bij temperaturen van 25 tot lokaal 30 graden."

Pas volgende week verandert het weer. "Maandag komen er al wat meer wolken. De verandering is dan voor maandagnacht. Dan kan er eventueel al een onweer losbreken. Dinsdag zijn de kansen groter, wanneer een storing van west naar oost trekt, met regen- en onweersbuien. Maar tot dan blijft het op en top zomers."