Krijgen we dit weekend beter weer? Sabine Hagedoren vertelt er ons alles over

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Eén

Krijgen we dit weekend beter weer dan vrijdag het geval was? Of zal het opnieuw veel gaan regenen? Sabine Hagedoren weet er alles over.

Vrijdag werd een echte herfstdag, met veel neerslag. "Kletsnat weer vandaag, een regenzone sleept langzaam van zuid naar noord over het land", zei Sabine Hagedoren op VRT 1.

"Het kan lokaal gaan tot twintig liter water per vierkante meter. En misschien tot dertig of vijfendertig liter water per vierkante meter. Zeker wel een behoorlijke hoeveelheid neerslag."

Het werd 15 à 16 graden. Vannacht bedragen de minima in Vlaanderen 13 graden. "Het oosten van het land mag later in de nacht alweer regen verwachten. Het centrum en het westen krijgen hier en daar een bui."

"Zaterdag gaat het over het westen en het noordwesten weer regenen. Hier en daar kan er ook een bui vallen, en de wind gaat een tandje bijsteken. We behouden de maxima rond 15 graden."

Zondag wordt het 14 graden. "Vooral voor de middag kan links of rechts nog een bui vallen en is er nog een strakke wind. Later op de dag wordt het rustiger en gaat de zon er meer en meer doorkomen", voorspelt Hagedoren.