Mooi lenteweer, maar Bram Verbruggen ziet al heel wat anders op ons afkomen

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Eén

VRT-weerman Bram Verbruggen ziet het bergaf gaan met het weer. Komend weekend zal het er heel anders uitzien dan nu het geval is.

Woensdag kregen we zonneschijn, soms gesluierd door hoge wolkenvelden. Het kwik klom tot 18 à 19 graden, wat zeer zacht is voor de tijd van het jaar. Aan de kust moesten ze het stellen met 14 graden.

"Vanochtend om 04.06 uur is de lente officieel begonnen. Toen stond de zon loodrecht op de evenaar. En dat vieren we met echt lenteweer", zei Bram Verbruggen op Radio2.

De komende nacht komen de minima in Vlaanderen uit op 7 tot 9 graden. "Op vele plaatsen vormt er zich nevel en mist. In het noordwesten hangen er lage wolken. Donderdag gaat die bewolking voor de middag verder het land in trekken. Het gaat wel droog blijven, met nog af en toe een beetje ruimte voor de zon. De wind draait naar het noordwesten, dus het wordt minder zacht dan woensdag. Maar met 15 of 16 graden mogen we niet klagen."

Voor het weekend ziet het er niet zo goed uit. "Het wordt veel frisser, met veel wind en op en top wisselvallig weer. Dat wil zeggen: heel wat maartse buien. Buien van regen, maar daar kan ook hagel bij zitten, en eventueel onweer. In de Ardennen kan er wat sneeuw vallen."