Niet lang meer: Sabine Hagedoren ziet het weer weldra helemaal omslaan

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Photonews

Het is nog even doorbijten, maar er zit beter weer aan te komen. Het wordt begin volgende week droog en warm.

Vrijdag werd het bewolkt, met af en toe regen. "Er zijn ook al een paar donderslagen geteld", zei Sabine Hagedoren op Radio2. "We gaan nog wat neerslag over ons heen krijgen. In het centrale deel van het land en in het oosten kan het met momenten vrij veel zijn, met af en toe intensere buien. Voor het westen zijn er drogere weerkaarten."

Het werd 19 à 20 graden, en 18 graden aan zee. Vannacht wordt het 12 tot 14 graden in Vlaanderen. "Het wordt tijdelijk zo goed als droog, maar in het tweede deel van de nacht krijgen we vanaf de Franse grens alweer veel wolken en vergroot de kans op regen of buien."

Zomers weer in aantocht

Zaterdag krijgen we dezelfde temperaturen en hetzelfde weer als vrijdag. "We krijgen opnieuw veel wolken, en af en toe wat regen of een aantal buien."

Zondag wordt de betere dag van het weekend. Dan krijgen we wel een droge dag, met temperaturen tot 20 graden aan de kust en 22 graden in het binnenland. "De dagen erna gaan de temperaturen verder omhoog, maandag tot 25 graden en dinsdag tot 28 graden", voorspelt Hagedoren.

Volg Redactie24 nu op Instagram