Sabine Hagedoren heeft nieuws: "Als je wil gaan wandelen, zonder paraplu, is dát het moment"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Photonews

Weervrouw Sabine Hagedoren ziet het wisselvallige en regenachtige weer nog een tijdje blijven duren. Maar er zijn toch ook drogere momenten op komst.

Woensdag werd opnieuw een wisselvallige dag, met veel wolken en buien. "Af en toe zijn er betere momenten, en die vonden we vooral in het westen van het land", zei Sabine Hagedoren op Radio2.

Het werd 16 à 17 graden. De komende nacht schommelen de minima tussen 4 en 9 graden. "Vanavond is er nog kans op een paar buien of een donderslag, vooral over het oosten van het land."

Donderdag gaat grijs van start, mogelijk met gemiezer. Het kwik klimt tot 18 graden. "In de loop van de voormiddag gaat de zon proberen door te breken en komen er wat opklaringen. Er is kans op een aantal buien, maar minder dan woensdag."

Hagedoren blikte ook al vooruit naar het weekend. "Als je wil gaan wandelen, zonder paraplu, doe het dan zaterdagvoormiddag, want dan starten we met zon. Na de middag kan er een bui vallen, vooral in het oosten. Zondag krijgen we hetzelfde verhaal."