Sabine Hagedoren heeft opnieuw slecht nieuws: "Kan lokaal intens worden"

door: STS
sabine hagedoren
Afbeelding bron: VRT1

Weervrouw Sabine Hagedoren heeft slecht nieuws voor bepaalde delen van het land. Er zit opnieuw een behoorlijke hoeveelheid neerslag aan te komen.

Dinsdag waren er zonnige en droge momenten, maar niet voor lang. "Een storing komt dichterbij. Al snel zien we meer en meer wolken opdagen. In de loop van de namiddag wordt het overal betrokken en af en toe gaat het ook regenen", zei Sabine Hagedoren op Radio2.

Het werd 17 tot 19 graden in het binnenland, en 16 graden aan zee. Vannacht komen de minima in Vlaanderen uit op 13 à 14 graden. "Na middernacht krijgen we de volgende portie regen over ons heen. In het tweede deel van de nacht volgen er in het westen opnieuw opklaringen en wordt het daar droog."

Opnieuw veel regen

Woensdag krijgt een deel van het land opnieuw veel regen. "De storing gaat nog wat beginnen kronkelen over het oosten, het zuidoosten en het centrum van het land. Dat geeft af en toe regen, of een aantal buien. En die kunnen lokaal intens zijn. Er kan ook een donderslag bij horen. Voor het oosten en het zuiden van het land - alweer die zelfde regio's - kan er 20 tot 25 liter water per vierkante meter vallen."

Het westen van het land lijkt aan de regen te ontsnappen, daar worden opklaringen en meestal droog weer verwacht. Het wordt 17 tot 19 graden.