Sabine Hagedoren verrast door weersverandering: "Dat gaan we zeker voelen"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

Sabine Hagedoren ziet het weer omslaan. Het winterweer maakt plaats voor herfstachtig weer. Het voordeel is wel dat het zachter wordt.

Woensdag kregen we wolken en opklaringen, en een lokale bui. Het werd 5 à 6 graden in het binnenland en 8 graden aan zee.

"Soms zijn dat zelfs mooi opklaringen. Dus dat ziet er nog zo slecht niet uit", zei Sabine Hagedoren op Radio 2.

Vanavond en vannacht verdwijnt de kans op een bui. "We krijgen brede opklaringen, dus het kan goed afkoelen. Waar die opklaringen breed uitvallen en lang genoeg duren, kan de temperatuur negatief worden."

"Dus oppassen voor ijsplekken. Op de baan wordt nu wel gestrooid, maar op voetpaden is dat minder het geval. Dus toch een beetje voorzichtig wezen."

Donderdag wordt het 4 tot 6 graden. "Vooral het oosten van het land gaat nog behoorlijk wat zon kunnen meepikken. Het blijft droog tot 's avonds. Dan gaat het regenen vanaf het westen."

Daarna verandert het weer. "We komen in zachtere lucht, en dat gaan we zeker voelen vanaf vrijdag. Geen winterse toestanden meer, het gaat richting herfst. Zaterdag wordt het 12 graden, maar krijgen we wind, regen en buien", aldus Hagedoren.