Sabine Hagedoren voorspelt gevaarlijk weer en benadrukt: "Vermijd die plaatsen"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Eén

Weervrouw Sabine Hagedoren ziet een stormdepressie naderen. Het gaat daarbij bijzonder hard waaien.

Woensdag werd het zeer zacht, met temperaturen van 13 of lokaal zelfs 14 graden. "Dat is het positieve nieuws", zei Hagedoren op Radio 2.

"Want we moeten er van alles bij nemen; veel wolken, en af en toe wat gemiezer. Intussen gaat de wind aanwakkeren tot krachtig en aan zee zeer krachtig."

Vanavond krijgen we regen, daarna gaat het harder waaien. "We krijgen windstoten tot 90 of lokaal 95 km/u." In het tweede deel van de nacht volgen er opklaringen en droog weer.

Donderdag krijgen we zonneschijn, met temperaturen tot 10 of lokaal 11 graden. De wind blijft vrij krachtig waaien, met rukwinden tot 70 km/u.

Storm

Daarna komt er een stormdepressie aan. "Vrijdag wordt een dag die we echt wel goed in de gaten gaan houden. Vooral na de middag verwachten we de felste windstoten, met windkracht 6 in het binnenland en rukwinden van 90 tot 100 km/u."

"In het westen van het land kan dit nog oplopen tot windkracht 7, met rukwinden tot 110 km/u. Het wordt echt geen dag om te gaan wandelen in het park of in het bos. Vermijd bosrijke gebieden en parkeer je auto niet onder een boom."