Sabine Hagedoren waarschuwt voor wat op ons afkomt: "Maak alles goed vast"

door: MRO
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Photonews

We krijgen donderdag af te rekenen met felle rukwinden. Weervrouw Sabine Hagedoren waarschuwt iedereen om zaken goed vast te maken en bosrijke gebieden te vermijden.

Er zal veel neerslag vallen en het gaat hard waaien. "In de loop van de dag gaat het opnieuw hard regenen, met 5 tot 10 liter water per vierkante meter kan er vallen. In het zuiden van het land kan dat misschien nog meer zijn."

"Tegen het einde van de namiddag wordt het buiig. Daar kunnen een paar felle exemplaren tussen zitten, vooral in het noordwesten van het land met kans op een donderslag", aldus Sabine Hagedoren in 'De ochtend' op Radio 1.

Felle windstoten in late namiddag en avond

"De wind gaat ook aantrekken en tegen vanavond verwachten we storm op zee en in het binnenland gaat het vrij krachtig tot zeer krachtig waaien, aan zee zeer krachtig tot stormachtig. We krijgen de felste windstoten in de late namiddag en vanavond."

"Het gaat dan over rukwinden van 80 tot 100 km/u en lokaal kan het zelfs nog iets meer zijn tijdens die felle buien. Dat betekent dat je alles goed moet vastmaken, de auto niet onder een boom parkeren en bosrijke gebieden vermijd je best."