Sabine Hagedoren weet al welk weer we komend weekend gaan krijgen

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Eén

VRT-weervrouw Sabine Hagedoren ziet de komende dagen het wisselvallige weer nog aanhouden. Ook tijdens het weekend zullen er geregeld buien zijn.

Woensdag werd het wisselvallig, met regen die vanuit het westen richting het oosten van het land trok. "Wie in de loop van de namiddag meer zon wil krijgen, moet richting de kust gaan", zei Sabine Hagedoren op Radio 2.

Het werd 20 tot 24 graden. Vannacht bedragen de minima 10 tot 14 graden en wordt het droger.

Donderdag wordt het 22 à 23 graden in het binnenland en 20 graden aan de kust. Het blijft licht wisselvallig: "Er kan als eens een bui vallen."

Ook tijdens het weekend zal er neerslag vallen. "Zaterdag gaat het op de meeste plaatsen nog droog blijven tot 's avonds. Dan trekt een regenzone vanaf het noordwesten over het land. In de loop van de avond wordt het grijzer en gelijkelijk zal het aan zee beginnen regenen. In de loop van de nacht trekt de regen van west naar oost."

"Zaterdag staat er al redelijk wat wind, maar zondag gaat de wind nog een tandje bijsteken en matig tot vrij krachtig waaien, en aan zee soms krachtig. Er kunnen soms rukwinden tot 60 of 65 km/u zijn. We krijgen een streep zon, maar geregeld ook buien", voorspelt Hagedoren.