Sabine Hagedoren weet meer over de regen: "Wordt dan redelijk intens"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

Er zit nog meer herfstachtig weer aan te komen, voorspelt Sabine Hagedoren. Alle ingrediënten zijn aanwezig: een grijze lucht, veel regen en wind.

Dinsdag kregen we bewolkt weer, met zachte temperaturen rond 10 à 11 graden. "De wind doet het net iets koeler aanvoelen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. Aan zee is dat krachtig tot zeer krachtig", zei Sabine Hagedoren op Radio2.

"Er zijn rukwinden van 60 à 70 km/u in het binnenland, en aan de kust 80 km/u of zelfs nog iets meer. Af en toe valt er een beetje regen of motregen, maar het valt nog mee. Meer dan één liter water per vierkante meter zal het waarschijnlijk niet zijn."

Vannacht word het 7 graden. "We krijgen regen vanaf de kust. En bij momenten redelijk intens. Er kan tien tot twintig liter water per vierkante meter vallen. Dus dat kan al tellen. Dat is al een serieuze emmer, en op sommige plaatsen bijna twee emmers."

Woensdag gaat met regen van start, daarna wordt het droger. Het wordt wat frisser: 7 à 8 graden. "Misschien dat er aan de kust en langs de grens met Nederland een paar streepjes zon zullen zijn."